Huisarts in opleiding (HAIO)

Huisarts in opleiding (HAIO)

 

Wat is een HAIO?

Om huisarts te worden, dien je een negen jaar durende opleiding te volgen. Wie met succes de eerste zes jaar afwerkt, krijgt het diploma van arts. Daarna moet je kiezen om verder te gaan als huisarts of als specialist. Wie voor de optie huisarts kiest, is verplicht drie jaar als HAIO in een erkende opleidingspraktijk te werken.

 

Waarom een HAIO in Huisartsenpraktijk ’t Veld?

Om goede huisartsen te krijgen, moeten er opleidingsplekken zijn. Het zijn zeer belangrijke jaren om de arts naar huisarts om te vormen. Een goede begeleiding is erg waardevol als startende huisarts. Daarom kiezen we er op onze beurt  zeer bewust voor om als erkende opleidingspraktijk jonge, beloftevolle artsen een kans te geven om zich verder te ontwikkelen in onze praktijk.

 

Wat doet een HAIO?

Een HAIO wordt ingeschakeld in alle facetten van de praktijk. Hij of zij heeft eigen spreekuren, doet huisbezoeken en neemt ook diensten op de huisartsenpost voor zijn of haar rekening.

Indien nodig kan de HAIO tijdens de consulten de vaste huisarts om advies vragen. Op regelmatige tijdstippen maakt de huisarts tijd vrij voor overleg.

 

Wat betekent dit voor onze patiënten?

Een volwaardige arts komt ons team versterken. Hierdoor kan u op een nog betere beschikbaarheid rekenen in onze praktijk.

Contact

Spoednummer 053-5385500
 

Huisartsenpraktijk 't Veld

Prins Bernardstraat 4
7586 BH Overdinkel
Telefoon:
053-5361868
Fax:
053-5361867
www.hetveld.eu
Routebeschrijving >